Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

"Χιροσίμα Αγάπη μου" στο ΦΟΥ, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 8.15 μμ

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2014 - 2015
  
Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 8.15 μμ
Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  θα προβάλει στο πλαίσιο του μικρού αφιερώματος στον Αλέν Ρενέ την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 8.15 μμ   την  ταινία "ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ".
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Μια Γαλλίδα ηθοποιός, που βρίσκεται για λίγες μέρες στην ανοικοδομημένη Χιροσίμα, ζει για 24 ώρες έναν τρελό έρωτα με έναν Ιάπωνα αρχιτέκτονα. Ταυτόχρονα, αναπολεί σκηνές από το τραυματικό παρελθόν της, όταν είχε δεσμό μ' έναν Γερμανό στρατιώτη την περίοδο της Κατοχής. Πάνω σε ένα σενάριο της Μαργκερίτ Ντιράς μια ταινία σταθμός στην ιστορία του σινεμά.


Συνοπτική κριτική του Μπ. Ακτσόγλου.

Οι εικόνες της νυχτερινής Χιροσίμα, τα φρικιαστικά επίκαιρα µε τα θύματα της βόμβας, οι ερωτικές σκηνές, οι λογοτεχνικοί διάλογοι της Μαργκερίτ Ντιράς, τα περάσµατα του χρόνου από το παρόν στο παρελθόν (τούτη η ιδιοφυής σύνδεση του ατομικού και του συλλογικού δράματος), η ανεξαρτοποίηση της ηχητικής μπάντας, από την εικόνα και τις καθαρά αφηγηματικές λειτουργίες, δημιουργούν μια μοναδική οπτικοακουστική σύνθεση σε λυρισμό και δραματική δύναμη, και κάνουν τη «Χιροσίμα, αγάπη µου» μια μοντέρνα ταινία ακόμα και σήμερα.

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αλέν Ρενέ με τους: Εμανουέλ Ριβά, Έιτζι Οκάντα, Μπερνάρ Φρεσόν, Στέλλα Ντάλας, Πιερ Μπαρμπό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου