Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

"Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας" στο ΦΟΥ, Δευτέρα 16 Μαρτίου 8.15 μμ

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2014 - 2015
  
Δευτέρα 16 Μαρτίου 8.15 μμ
Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  θα προβάλει στο πλαίσιο του αφιερώματος στον ελληνικό κινηματογράφο και πιο συγκεκριμένα στις κοινωνικές αναφορές και τους αισθητικούς σταθμούς στην ιστορία του την ταινία "Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας" του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Περίληψη
Ένας εύπορος μεγαλοαστός και οι τρεις γιοι του αποσύρονται σε μια εξοχική έπαυλη όπου περνούν τις μέρες τους μέσα στην απόλυτη νωθρότητα, με τη νεαρή και όμορφη υπηρέτριά τους να κάνει τα πάντα για αυτούς.
Παραδίδονται στην ηδονή του ύπνου, και η τεμπελιά εμποτίζει τον κόσμο τους, σε σημείο που μοιάζουν πια ζωντανοί - νεκροί. Αντίθετα, η γυναίκα είναι η μόνη που εκπροσωπεί θετικές αξίες, θέληση και δράση. Η σταδιακή αλλά σταθερή παρακμή αγγίζει την αποσύνθεση και την πλήρη καταστροφή, καθώς ακόμα και βιολογικές ανάγκες αρχίζουν να αδρανούν. Θα θελήσει κανείς να ξεφύγει; Μια ταινία έξω από τα καθιερωμένα εκείνης της εποχής που προκάλεσε, σατυρική ολιγωρία της οκνηρίας και της αστικής τάξης. Πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Λοκάρνο, δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ του Σικάγο.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Ολγα Καρλάτου, Γιώργος Διαλεγμένος, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πουλικάκος, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Κώστας Σφήκας
 
Κοινωνική
Έγχρωμη
Διάρκεια: 119'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου