Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

"Νοσφεράτου: Το Φάντασμα της Νύχτας" στον Φ.Ο.Υ. (14/12/15 & ώρα 20.15)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2015 - 2016
  
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 8.15 μμ
Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  θα προβάλει στο πλαίσιο του αφιερώματος στον σκηνοθέτη  Βέρνερ Χέρτζογκ  την ταινία "Νοσφεράτου: Το Φάντασμα της Νύχτας"
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Λίγα Λόγια για την ταινία:
Σε αυτή την εξαιρετικά πιστή εκδοχή στο ομώνυμο αριστούργημα του Φρίντριχ Μουρνάου, ο Κόμης Δράκουλας ταξιδεύει από τα όρη των Καρπαθίων για να μεταφέρει την αρρώστια και το θάνατο στους δρόμους του Αμβούργου, αλλά και να συναντήσει τον έρωτα στο πρόσωπο της πανέμορφης Λούσι.
Αντλώντας από τη γοτθική ομορφιά του κλασσικού προκατόχου του, ο Χέρτζογκ προσφέρει εδώ ένα μπαρόκ ποίημα τρόμου, καταφέρνοντας να δώσει τη δική του σεβαστή εκδοχή σε έναν θρυλικό λογοτεχνικό και κινηματογραφικό μύθο.
Στο ρόλο του αιμοδιψούς βαμπίρ, ο Κίνσκι πλάθει ένα μοναχικό και απελπισμένο τέρας, μια γνήσια τραγική φιγούρα που κατοικεί ανάμεσα στις σκιές και την αποσύνθεση, εξορισμένη από τον κόσμο των ζωντανών και καταδικασμένη να πεθάνει κυριολεκτικά από έρωτα.

1 σχόλιο:

  1. αν και τελείωσε το αφιέρωμα στο Χέρτζογκ , ένα καλό βίντεο που δείχνει τη σχέση του σκηνοθέτη με τον Κίνσκι , https://www.youtube.com/watch?v=Ai4ZDUNycec

    ΑπάντησηΔιαγραφή