Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

"Ζενάιντα" στον Φ.Ο.Υ. (7/3/16 & ώρα 20.15)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ
2015 - 2016
  
Δευτέρα 7 Μαρτίου 8.15 μμ
Η  Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ.  με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) θα προβάλει την ταινία "Ζενάιντα" των Αλέξη Τσάφα και Γιάννη Φώτου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπρόσωπο της οργάνωσης PRAKSIS που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης, παρουσία του σκηνοθέτη Α. Τσάφα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Περισσότερα:
ZENAIDA
Μυθοπλασία – Διάρκεια 69΄- Παραγωγή 2015
ΣΥΝΟΨΗ

Στα δεκαεννέα της χρόνια η Ζενάιντα έχει ήδη γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο του ευρωπαϊκού ονείρου. γεννημένη στην Αφρική, θύμα trafficking, εγκλωβισμένη σε μια αφιλόξενη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, επιβιώνει μοιράζοντας την καθημερινότητα της ανάμεσα στους πελάτες ενός σύγχρονου μπουρδέλου και τις παραισθήσεις ουσιών που της προσφέρουν αποδράσεις από το φρικτό παρόν αλλά της προκαλούν και εφιάλτες από το παρελθόν της στη μιζέρια της αφρικάνικης φαβέλας. Το απόλυτο αδιέξοδο.
Η ταινία δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της παράνομης διακίνησης γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση. (Sex trafficking).
Η δύναμη της κινηματογραφικής εικόνας μπορεί  να βοηθήσει στην ανάδειξη του σοβαρού αυτού κοινωνικού θέματος και να προκαλέσει το διαλόγου ανάμεσα στους θεατές ώστε  να το κατανοήσουν καλύτερα και να δουν με συμπάθεια το δράμα των θυμάτων. Παράλληλα η προβολή της σε χώρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα  μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες αποτροπής της εξάπλωση του. Για το λόγο αυτό η ταινία είναι στη διάθεση κάθε φορέα που μάχεται κατά της εμπορίας του γυναικείου σώματος και υποστηρίζει τα θύματα.
Trailer της ταινίας υπάρχει στο Facebook στη σελίδα: Criola Producoes Cabo Verde
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: (στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της ταινίας)
International Film Festival Cineplateau – ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ *Βραβείο  καλύτερης ταινίας
56ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – ΕΛΛΑΔΑ
28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού ΚινηματογράφουΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου