Τρίτη 24 Απριλίου 2018

"Ζαμπρίνσκι Πόιντ" στον Φ.Ο.Υ. (30/4/18 & ώρα 20:30)

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΟΥ



 2017 - 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
"50 χρόνια από τον Μάη του '68"


Δευτέρα  30 Απριλίου 8:30 μμ 

Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο "50 χρόνια από τον Μάη του '68". Την Δευτέρα αυτή, 30 Απριλίου, στο πλαίσιο της ενότητας "Τον καιρό του Μάη", θα προβάλει η ταινία "Ζαμπρίνσκι Πόιντ" (1970) του Μικελάντζελο Αντονιόνι. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης Κώστα Σαμάντη.

Λίγα λόγια για την ταινία:
'Mια γραμματέας ενός επιχειρηματία με “διευρυμένα” καθήκοντα και ένας ακτιβιστής φοιτητής μπλεγμένος σε φόνο αστυνομικού. Οι δυο τους συναντιούνται τυχαία, ερωτεύονται παράφορα, αλλά ο καθένας τους τελικά οδηγείται σε διαφορετικούς δρόμους - εκείνος σε τραγικό θάνατο και εκείνη σε μια ευκαιρία για νέα ζωή. Μέσα από αυτή την ταινία, ο Αντονιόνι συμπυκνώνει το κλίμα της εποχής και καταλήγει με ένα εκρηκτικό φινάλε που θα σας συναρπάσει. Μουσική από τους PINK FLOYD, KALEIDOSCOPE, JERRY GARCIA, JOHN FAHEY, THE GRATEFUL DEAD, THE ROLLING STONES, THE YOUNGBLOODS'

Μία ιμπρεσσιονιστική ματιά στο Αμερικανικό υλισμό των τελών της δεκαετίας του 60', που καταλήγει σ' ένα από τα πιο εκρηκτικά και αναπάντεχα φινάλε που γράφτηκαν ποτέ σε φιλμ. Τελείως διαφορετικό από όλες τις υπόλοιπες ταινίες του μεγάλου κινηματογραφιστή, το Ζαμπρίνσκι Πόιντ παραμένει ακόμα και σήμερα ένας διαρκής και ανατρεπτικός μύθος!
“Η προσωπική ματιά του Αντονιόνι της κοινωνικής σύνθεσης και των αξιών της εποχής παραπέμπει σε πολλαπλά μηνύματα και το αποκαλυπτικό φινάλε αποτελεί πραγματική αποθέωση.”
- Jonathan Rosenbaum, CHICAGO READER

Ζαμπρίσκι Πόιντ /Zabriskie Point

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σινεφίλ
ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 1970
ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110 ΕΙΔΟΣ: ΕΓΧΡΩΜΗ
Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Φρεσέτ, Ντάρια Χάλπριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου